Boek

Waarom dit boek op mijn site als hypnotherapeut? Omdat ik ook werk met metaforische verhalen. Het luisteren naar een verhaal, brengt ons vanzelf in een hypnotische staat, omdat we daar geconcentreerd naar luisteren.
Zoals bekend is ons onderbewustzijn te vergelijken met een jong kind. Het houdt van verhalen en beleeft het als echt.  En we hebben niet in de gaten dat we onszelf elke dag verhalen vertellen en het onderbewustzijn volgt precies dat wat er verteld wordt en zorgt ook dat we gelijk krijgen in wat we denken, via onze ervaringen. Het onderbewustzijn oordeelt niet of het goed of slecht is wat we onszelf vertellen, dus ook wat we geloven. Meerdere malen nodig ik  cliënten uit om het probleem of de klacht om te zetten in een metafoor. Waar lijkt het op, wat jij nu ervaart? Voorbeelden van antwoorden: ‘Ik lijk op een verwaarloosde hond’. Of ‘Ik voel me als een olifant.’ Of ‘Ik lijk wel een bange muis’ ‘Ik voel me als een gespannen boog.’  En natuurlijk vraag ik dan: ‘Wat zou je willen zijn.’  En zo vraag ik het uit, met alle negatieve overtuigingen en betere gewenste overtuigingen. En uiteindelijk schrijf ik een veranderingsverhaal voor de persoon en stuur het als mp3 op. Het onderbewustzijn pakt vanzelf op wat het kan gebruiken en vertaalt het naar het leven en ervaringen van de client.
Het boek ‘Blootvoets Appa’ vertelt dat je met simpele dingen gelukkig kunt zijn en ook dat je je hart kunt volgen, een echt gebeurd verhaal. En elk verhaal heeft invloed op onze geest.
Het gaat over het leven van een zevenjarige jongen die nu een bekende zanger op het eiland Commonwealth of Dominica is. Hij heet Nasio Fontaine. Zijn vrouw Helen Fontaine-Linkers, geboren op Curaçao, neemt je mee in het eenvoudige, natuur- en sociaalrijke leven van Nasio op jonge leeftijd. De illustraties zijn oogstrelend om naar te kijken. Meer informatie over dit boek kunt u vinden op barefootappa.com

[purchase_link id=”185″ text=”Toevoegen aan winkelwagen” style=”button” color=”blue”]