Gratis Metaforen

Met een verhaal van negatief naar positief!

Wij, mensen, nemen alles zintuigelijk in ons op. We zien, horen, voelen, ruiken of proeven. Wat we in ons opnemen via onze zintuigen, heeft invloed op ons en daar doet ons brein iets mee. Zoals ik in mijn praktijk uitleg, is ons brein te vergelijken met een ijsberg. Het gedeelte dat boven water uitsteekt is indrukwekkend, het gedeelte onder het wateroppervlak is echter veel imposanter, machtig groot. Dit gedeelte is te vergelijken met ons onderbewustzijn en bestuurt hoe wij ons voelen, hoe we denken en hoe we ons gedragen.
Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat we van onze ervaring gedurende de dag gemiddeld slechts 5 procent bewust ervaren en beïnvloeden. De overige 95 procent wordt door ons onderbewustzijn waargenomen, bewaard en als het nodig is aan ons bewust gemaakt. Het onderbewuste is dus van groot belang.

Wat voor verhalen kan je downloaden?
De verhalen gaan over negatieve overtuigingen die omgevormd worden naar positieve overtuigingen. Daarbij gaat het erom, met welk dier iemand zich identificeert met de negatieve overtuiging en met welk dier met de positieve overtuiging. En wie of wat kan de persoon erbij helpen te veranderen van het ene dier in het andere…..geen mens maar iemand uit een sprookje of de zeegolven, de zon, een engel…enz.
Eerst krijg je een inleiding te horen, om te ontspannen. En dan het verhaal: Er was eens…..‘tweestemmig’, waardoor je het verhaal ‘bewust’ niet helemaal kan volgen. Het ‘onderbewustzijn’ neemt het zeker op.

Je kunt je eigen denkpatronen herprogrammeren door positieve verhalen te horen en te visualiseren. De onderbewuste geest wordt sterk beïnvloed door de woorden die je zegt of hoort en de plaatjes die je visualiseert of ziet.
Beluister de verhalen zo vaak je wil. Het onderbewustzijn leert door herhalingen. Net zoals je ooit hebt leren fietsen, maar nu mentaal.