Hypnotherapie

WerkwijzeVoordat je op de eerste afspraak komt, ontvang je van mij een aantal formulieren: -Het anamneseformulier met vragen over je klacht en je leven. -De behandelingsovereenkomst met twee bijlagen. Bijlage 1: Algemene voorwaarden. Bijlage 2: Privacyverklaring. Nadat je de bijlagen goed hebt doorgenomen vul je de behandelingsovereenkomst in en lever deze de eerste sessie bij mij in. -En voor zolang het duurt de COVID-19 vragenlijst. Ik ga holistisch te werk. Dat betekent dat ik ervan uitga dat jij deel uitmaakt van een groter geheel. Daarom zal ik je vragen stellen over je voorgeschiedenis: levensomstandigheden, omgevingsomstandigheden, persoonlijkheid en intermenselijke relaties. Deze dingen kunnen namelijk minstens zo ziekmakend zijn als een virus of bacterie. Het anamneseformulier email je 1 dag of eerder vóór je eerste afspraak naar mij terug. Tijdens de eerste sessie vraag ik jou aanvullende informatie naar aanleiding van de ingevulde gegevens en wordt de eerste interventie ook ingezet. Je krijgt een of meerdere mp3s mee om thuis te oefenen.“Wat je ook kunt, of droomt dat je kunt, begin er aan – doortastendheid geeft genialiteit, kracht en magie.” (Johann Wolfgang Von Goethe)

BehandelplanTijdens de eerste sessie wordt na het uitvragen, het verwerkingsproces ingezet. De tweede en verdere sessies kunnen ook met verwerking te maken hebben en zijn meestal gericht op processen om het vertrouwen in je geestelijke en lichamelijke gezondheid terug te krijgen. Dus in grote lijnen is dat: Onderzoeken --> Verwerking --> Lichamelijke en geestelijke gezondheid herpakken --> Na elke sessie als huiswerk ondersteuning met mp3 of geleerde zelfhypnose. Zie verder bij behandelingen.

Aantal sessiesHypnotherapie is een kortdurende therapie. Het aantal sessies per client hangt af van de hulpvraag. Eén sessie kan al voldoende zijn, bijvoorbeeld bij: 'Panische angst voor wespen' of 'Blijven piekeren over een gebeurtenis'. De cliënt beslist of hij/zij zelf verder kan of behoefte heeft aan meer sessies . Gemiddeld aantal sessies is drie. Er zijn ook cliënten die vijf of meer sessies aanvragen, Na de eerste sessie is er over het algemeen al merkbare verbetering. De tijd die tussen de verschillende sessies zit, bepalen we samen. Het belangrijkste is dat jij aan kunt geven welke verbetering je merkt. Tijdens de sessies gebruik ik verschillende therapeutische interventies om de oorzaak van jouw probleem/problemen aan te pakken.

Prijs per sessieDe prijs per sessie is € 110 (0% btw) en voor Curaçao Nafl 200 (incl. 6% btw). De eerste sessie duurt 2 uur. Verdere sessies 1,5 tot 2 uur.  Vergoeding Een aantal zorgverzekeraars in Nederland vergoedt een deel van de therapiekosten. Je moet hiervoor wel aanvullend verzekerd zijn voor alternatieve geneeswijzen. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar hypnotherapie vergoedt? Kijk dan op de website van Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH): www.hypnotherapie.nl/verzekeraars.aspx Voor betalingsvoorwaarden zie deze link.