Werkwijze

Voordat je op de eerste afspraak komt, stuur ik jou invulformulieren met vragen over je klacht en je leven. Deze formulieren stuur je z.s.m terug. De eerste afspraak is een intakegesprek met aansluitend een kennismakingsoefening voor hypnose. Het intakegesprek geeft meer duidelijkheid over je klacht. Na de intake maak ik een behandelplan. Dit plan bespreek ik aan het einde van de intake en kan gedurende de therapie naar voortschrijdend inzicht veranderen. In de volgende sessies gaan we aan de slag met de voorgestelde technieken. Wil je meer weten over mijn werkwijze? Lees dan snel verder! Wil je gelijk een afspraak maken? Neem dan contact  met me op.

 

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek help ik je om jouw klacht nauwkeurig te beschrijven. Hierdoor krijg je meer duidelijkheid over je hulpvraag en het doel dat je wilt bereiken. Het inzicht dat je hierbij krijgt is de eerste stap op weg naar verandering en genezing.
Tijdens de intake ga ik holistisch te werk. Dat betekent dat ik ervan uitga dat jij deel uitmaakt van een groter geheel. Ik zoek de oorzaak dus niet alleen bij jouw geestelijke of lichamelijke klacht. Daarom zal ik je vragen stellen over je voorgeschiedenis: levensomstandigheden, omgevingsomstandigheden, persoonlijkheid en intermenselijke relaties. Deze dingen kunnen namelijk minstens zo ziekmakend zijn als een virus, bacterie, microbe of slecht werkend orgaan.

 

Behandelplan

In een behandelplan beschrijf ik hoe ik denk met jou de tocht van A (klacht) naar B (doel) te maken. In grote lijnen is dat: Onderzoeken-Verwerking-Nieuw gewenst gedrag of overtuiging aanleren-Intrainen-In de praktijk brengen-Bijvijlen.

Om een behandelplan te maken dient het volgende helder te zijn:
·         Je klacht waaraan je wilt werken en je doel.
·         Voldoende informatie over je binnenwereld en je geschiedenis.
·         De route die we volgen van de klacht A naar het einddoel B.
·         Welke interventies ik bij jou het beste kan gebruiken.

 

Sessies

Gemiddeld bestaat hypnotherapie uit 5 tot 15 sessies. Hypnotherapie is namelijk een kortdurende behandelingsvorm. De tijd die tussen de verschillende sessies zit, bepalen we samen. Het belangrijkste is dat jij het gevoel hebt dat je je doel hebt bereikt.
In de verschillende sessies gebruik ik verschillende therapeutische interventies om de oorzaak van jouw probleem aan te pakken.
Van te voren weet ik niet hoeveel sessies er precies nodig zijn om jouw probleem op te lossen. Dit hangt van de volgende zaken af:

·         Is jouw hulpvraag helder genoeg?
·         Hoe lang heb je al last van jouw klacht?
·         Durf je de confrontatie aan te gaan met je eigen onverwerkte emoties en soms pijnlijke herinneringen?
·         Bij een duidelijke klacht, zoals examenvrees of de wens om prestatie te verbeteren zijn 3 sessies genoeg om resultaat te bereiken.

Metaforisch omschreven ben ik de taxichauffeur en jij vertelt me waar jij naar toe wilt. 

 

 

“Wat je ook kunt, of droomt dat je kunt, begin er aan – doortastendheid geeft genialiteit, kracht en magie.”  (Johann Wolfgang Von Goethe)